Kaedah Lingua Attack

Belajar bahasa dengan klip filem dan permainan.

Pendekatan pedagogi inovatif kami mendedahkan anda dalam bahasa asing cara ia sebenarnya dituturkan dalam kehidupan seharian. Latihan interaktif kami yang menyeronokkan memberi anda motivasi setiap hari. Untuk kemajuan pesat, latihan kami disesuaikan dengan setiap tahap pelajar.

Video Booster

Video Boosters benar-benar mengubah pembelajaran bahasa
Belajar bahasa baru dengan bantuan video akan kelihatan jelas, bukan? Dibangunkan oleh guru bahasa, Video Boosters membolehkan anda mengembangkan kemahiran bahasa anda dengan latihan berasaskan video yang terdiri daripada tujuh langkah pelajaran interaktif. Dengan lebih dari 1,500 unit pembelajaran berdasarkan klip dari filem, siri TV, video muzik dan berita televisyen, anda akan sentiasa menjumpai sesuatu yang baharu untuk berlatih.

Kamus Visual

Lingua Attack mempunyai perpustakaan kamus visual terbesar yang tersedia direka untuk pelajar bahasa. Dikategorikan mengikut topik, setiap kamus terdiri dari16 istilah atau ungkapan, masing-masing dengan ilustrasi, definisi, terjemahan, kategori leksikal, dan digunakan dalam ayat contoh. Dipanggil Photo Vocabs, kamus-kamus ini adalah cara yang menyeronokkan dan berkesan untuk mencari kosa kata baharu. Dengan lebih 5,000 terma yang ditakrifkan, anda akan sentiasa mencari topik yang menarik.

Game

Permainan membolehkan pengekalan optimum item yang dipelajari. Berlatih ungkapan baharu yang dilihat dalam latihan video dan kamus visual, atau bangunkan penguasaan kata kerja tidak teratur anda. Pelbagai permainan bahasa kami akan membolehkan anda dengan mudah mencapai kekerapan pendedahan untuk menghafal apa yang baru anda pelajari.

Ujian Penilaian Tahap

Ujian penilaian tahap Lingua Attack menilai tahap penguasaan anda dalam bahasa berdasarkan kepada CEFR (Rangka Kerja Rujukan Bahasa Bersama Eropah). Sebaik sahaja anda telah mencipta akaun anda, anda boleh mengambil ujian penilaian kami untuk mengenalpasti tahap kecekapan awal anda. Anda kemudian mempunyai peluang untuk mengambil ujian lanjut yang membolehkan anda mengukur kemajuan anda secara tetap.